Samverkan mellan förskolan och hemmet
När det gäller samarbete mellan förskola och hemvillvi på förskolan ge vårdnadshavare ett gott bemötande och strävar efter förtroendefullt samarbete med hemmen genom en verksamhet där föräldrarna känner sig välkomna att ställa frågor och framföra egna synpunkter. Detta kan ske muntligt i vardaglig dialog, telefonsamtal eller skriftligt via mail. Kommunikationen präglas av öppenhet, förståelse och respekt.
För att ha en så bra kontakt med föräldrarna som möjligt satsar vi bl.a på en god inskolning där vi får möjlighet att lära känna vårdnadshavarna lite mer.
En gång per år har föräldrarna möjlighet att få kännedom om sitt barns utveckling och lärande på ett utvecklingssamtal. Förskolan anordnar föräldramöten en gång per år då information om förskolans verksamhet och arbetssätt. Vid behov kan man som vårdnadshavare alltid boka ett möte med förskolan.
Vi är stolta över våra gemensamma familjefester som vi anordnar tillsammans, för att skapa en god gemenskap. Vårdnadshavare är alltid välkomna att närvara vid en dag på förskolan eller på olika utflykter.
Minst en gång per termin samlas föräldrarepresentanter, rektor och förskollärare för ett föräldraråd där information, tankar och idéer om verksamheten lyfts.
Vi synliggör barnens utveckling och lärande via TYRA för att på så sätt kontinuerligt informera vårdnadshavarna om barnens vardag på förskolan. Vårt mål är att ha en öppen dialog med våra vårdnadshavare.
Resultatet av den årliga BRUK-undersökningen (kommunal föräldraenkät)som våra vårdnadshavare fyller i, utvärderas av rektor tillsammans med personalen, liksom förskolans egna årliga utvärderingar. Resultatet av dessa utvärderingar ligger senare till grund för förskolans nästkommande mål/utvecklingsområde.