Vi som arbetar på kulturskolan

Carl William Coleman

Undervisar i trumset. Är utbildad jazzmusiker vid Musikhögskolan i Stockholm, men har även studerat i Texas och i Brasilien.

På mina lektioner så lär jag ur grundläggande komp, fill-ins och rytmer. Vi lyssnar även på musik för att lära oss när vi ska spela vad, samt vad en trummis har för roll i ett band. Vi försöker även att härma trummisar och spela till musik, med målet att en dag själva kunna spela i ett band. På slutet av en lektion så spelar jag in läxan på video, så att det ska bli lätt för eleven att komma ihåg vad vi gjorde.

Tania Veremeeva

Har masterexamen som musiker och pedagogisk examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Har även studerat i Belarus på Belarusian State Academy of Music hos den nuvarande belgiska professorn Lilia Umnova som undervisar i LUCA- School of Arts. Under sina studier på Kungliga Musikhögskolan studerade Tania hos Cecilia Zilliacus, Bartosz Cajleroch Tobias Ringborg. Idag arbetar Tania som frilansmusiker och violinpedagog, samt undervisar i musikteori och rytmik.

Elisaveta Sapan

Undervisar i drama på kulturskolan. Har utbildning som barnteaterregissör från Ryssland och grundlärarutbildning med inriktning Fritidshem i Sverige.

Under dramalektionerna leker vi mycket och arbetar med gruppövningar, samspel och fantasiövningar. Vi hittar på en egen pjäs som barnen improviserar fram och förbereder en föreställning i slutet av terminen. Vi arbetar med både skådespeleri, musik och rytm, samt skapar nya karaktärer.

Leylie Yekta

Född i Azerbajdzjan. Diplomexamen i piano med högsta betyg från Statliga Konservatoriet i Baku 1991. Avancerad påbyggnadsutbildning 1995–98 i kammarmusik och orgel vid samma konservatorium. Flyttade1998 till Sverige och arbetade några år som frilansande pianist, pianopedagog och kammarmusiker. Antogs 2007 till kandidat-programmet i kyrkomusik vid Kungliga Musikhög-skolan i Stockholm. Kandidatexamen 2010 och studerade vidare på mastersprogrammet i kyrkomusik med instrumental inriktning orgel vid samma insti-tution. Antogs till påbyggnadsutbildning i solistisk orgelinter-pretation, som avslutades med två examens-konserter år 2015, då han framförde en solokonsert och en konsert till-sammans med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Min största vilja och önskan är att dela all min kunskap med mina elever, lära dem förstå, känna och älska musik.

Natasha Chizhova

I mitt hemland - Ryssland - har jag en utbildning som konsthistoriker. Nu jobbar jag i en bokhandel Interbok. Jag ger boktips, inspirerar barn till läsning och organiserar olika kulturella aktiviteter såsom författarbesök, barnföreställningar och sagostunder. Jag älskar böcker och teater och har många års erfarenhet av att anordna workshops för barn där man får utveckla fantasi och kreativitet. Min förhoppning är att vi tillsammans ska upptäcka den magiska värld som böcker erbjuder oss och vilka möjligheter för uttryck av tankar och känslor teaterspråket ger oss.

Vera Lazorenko

Verksam konstnär som leder bildundervisning i konstcirklar under Mini Konst Akademins regi.

Ruslan Shmulovich

Professionell musiker med examen från Rimon - school of jazz and contemporary music i Israel. Spelar klassisk gitarr, elgitarr, elbas och piano (samt lite av andra instrument som blockflöjt, trummor). Är med i ett bandet Hekatomb som skapar och spelar egen musik. Undervisar sedan 2005 i olika ämnen inom musik som teori, harmoni, rytmik, instrumentspel (gitarr framför allt) samt gehör, både individuellt och i grupp. Har jobbat som musiklärare i Sverige sedan 2014.

På mina lektioner går vi genom grundläggande kunskaper i ackord- och melodispel, grunder i notskrift, spelar med olika tekniker. För att motivera elever och stimulera deras musikintresse spelar vi populära låtar och om möjligt spelar i ett band. Det är viktigt i musik att kunna spela med andra spelare i olika genrer. Vi skapar också egen musik.

Yevgeniia Yefremova

Undervisar i piano. Har förskollärarexamen från Stockholm Universitet och musiklärarutbildning från Ukraina. Har undervisat musik både i Ukraina och i Sverige. Jobbar på Kulturskolan Metapontum sedan 2009.

Irena Makiewicz

Född i Vitryssland där hon har studerat på musikskola och läraruniversitet med inriktning musik/piano. Har stor erfarenheter av att jobba som pedagog i tre olika länder: Vitryssland, Polen och Sverige.

Jag älskar mitt jobb, vet hur man väcker ett barns intresse och min kärlek till musiken smittar lätt av sig på mina elever. Jag lär ut allt från klassisk till populär musik. Mina elevers ålder och tidigare kunskap om musik har ingen betydelse för att nå en hög resultat. Jag undervisar med både praktiska övningar och teori. Jag lär även ut hur man läser noter samt på en mer avancerad nivå hur man urskiljer och hittar noter genom att endast använda hörseln. Jag spelar själv mycket på konserter och spelar musik i alla olika svårighetsgrader. Jag har samarbetat med körer likväl som soloartister och dessutom med operasångare i Stockholm.

Amar Jasarevic

Yrkesverksam författare. Belönades 2019 med förstapriset i Tensta konsthalls textpris för unga. Sitter just nu i Dramalabbets dramaturgiat. Har arbetat professionellt med skrivande inom film, scenkonst och skönlitteratur.  Utbildad i kreativt skrivande vid både Wiks folkhögskola och författarskolan på Biskops-Arnö. Har arbetat med barn och ungdomar i nio års tid och utbildar sig till gymnasielärare i svenska.

Tillsammans lär vi oss berättandets grunder. Vi provar på olika skrivtekniker och övar på miljöbeskrivningar, karaktärsporträtt och experimenterar med vad som gör en berättelse rolig att läsa. Parallellt testar vi att skriva i olika genrer såsom spänning, deckare, science fiction och fantasy. Vi samlar på oss våra verk veckovis för att i slutet av terminen presentera dem i en egen anordnad bokmässa! 

Camilla Lindén

Har jobbat många år som artist, både på scen och i studio inom genrerna pop, soul, jazz och musikal. Jobbar idag som musiklärare och sångcoach.

På mina sånglektioner utgår vi från din personliga röst. Du får verktyg för att stärka din röst, ditt musikaliska uttryck, scenframställning och mikrofonteknik.

Ylva Nilsson

Undervisar i cello. Har även en tjänst på Karlstad Universitet/Musikhögskolan Ingesund där hon utbildar blivande gymnasie- och musikskolelärare. Är också profilansvarig för stråket på SMI som utbildar musikskolelärare här i Stockholm. Är dessutom aktiv som frilansande cellist och jobbar ofta i de stora orkestrarna samt i kammarmusik-sammanhang.

Niklas Lindgren

Skådespelare utbildad vid The Neighborhood Playhouse i New York, samt på Calle Flygares teaterskola i Stockholm. I Sverige har han synts på Scen och i TV vid olika tillfällen.

I Niklas undervisning utgår han ifrån Stanford Meisners teknik, för att komma åt nuet och ärligheten hos skådespelarna på scen.

Ludwig Frydén Kristensson

Har studerat klassisk trumpet på Kungliga musikhögskolan i Stockholm och gått kammarmusikprogrammet på Mälardalens högskola i Västerås. Frilansar både solistiskt och i olika orkestrar på trumpet, men också på piccola- och barocktrumpet.
Har under sin studietid träffat och fått studera för olika internationella och nationella trumpetare som t.ex. Reinhold Friderich, Jeroen Berwaerts, Matthias Höfs, Otto Sauter, Kristian Steenstrup, Urban Eriksson, Joakim Agnas, Michael Strejfert och John Axelsson.

Metapontum - Trumpet - YouTube

Som trumpetlärare vill jag att eleverna ska utvecklas så snabbt och effektivt som möjligt, men samtidigt ha kul under inlärningsprocessen.

Irina Laurenova

Teaches ballett to older students. Studied at the Minsk Ballet Academy. Has been dancing with the Royal Swedish Ballet since 2004. In 2007 she was appointed second soloist. Prior to her employment in Sweden, Laurenova worked with the Bolshoi Ballet in Poznań, Poland, the Ballet Theatre in Minsk and the Ballet Theatre of Trier, Germany. In addition, she has performed as a guest dancer in appearances and festivals throughout the world, including Belgium, Canada, China, France, Hong Kong, Japan, the Netherlands, Spain, Switzerland and Thailand.

Anna Zelenina

Undervisar i piano. Gick ut musikprogrammet på Moskvas Pedagogiska Institut 1996. Arbetade senare på två skolor i Moskva. Flyttade till Stockholm 1999 med make och son. Arbetade först som pedagog på en Montessoriförskola men specialiserade sig så småningom på musikundervisning. Undervisade slutligen musik på åtta Montessoriförskolor och en skola. Jobbade parallellt som privatlärare i piano. Ackompanjerade dessutom på två privata dansskolor, vilket hon fortsätter att göra även nu, parallellt med sin anställning på Metapontum. Har en man och tre barn. På fritiden gillar hon att dansa och resa.