Balett

Genom uppgifter där vi använder rytmik, koreografi, samarbete, minne, musikalitet, improvisation, objekt, röst och inslag av klassisk och modern repertoire utforskas rörelse och vi skapar en stark bas för alla sorters dans. Medan vi tillsamans letar efter vad varje enskild person själv tycker är kul inom dans utvecklar vi också en bekvämlighet med framförande, självreflektionen och kreativitet som kommer att vara användbart i alla delar av vardagen.


Drama och teater

Under dramalektionerna leker vi mycket och arbetar med gruppövningar, samspel och fantasiövningar. Vi hittar på en egen pjäs som barnen improviserar fram och förbereder en föreställning i slutet av terminen. Vi arbetar med både skådespeleri, musik och rytm, samt skapar nya karaktärer.

Konst

En konstkurs för nyfikna barn som vill prova på olika tekniker och material utifrån olika teman.
Vi provar att måla akvarell, akryl och gouache. Vad händer om vi använder en kam istället för pensel? En diskborste? Testa!
Vi jobbar även tredimensionellt med lera och återvinningsmaterial för att bygga barnens egna världar som kan sättas ihop till en stor gemensam fantasivärld vid terminens slut. Barnens egna idéer och förslag blir vägledande.
Vi tittar även på olika konstnärer och konststilar och härmar några konstnärer för att lära oss andra sätt att arbeta och utvecklas konstnärligt.
I den här cirkeln fokuserar vi på processen att testa och experimentera med färg och material för att utveckla barnens kreativitet i slutet av terminen bjuds föräldrar in att se på barnens kreationer.

Digitalt foto och berättande

Den här kursen är för dig som är intresserad av att fotografera och vill lära dig mera om digitalt fotografi.
Vi gör olika övningar med digitalkamera och testar att redigera bilderna efteråt.
Vi lär oss om komposition, skärpedjup, rörelseoskärpa och hur barnen kan använda dessa på ett medvetet och konstnärligt sätt när barnen skapar sina bilder.
Vi provar på att göra bildserier och senare på terminen även kortfilmer där barnen får handledning att göra sina egna berättelser. Barnen får gärna använda sina egna mobiler eller skolans paddor.

Digitalt foto och berättande alla åldrartorsdagar kl. 16.00-17.30 10 gånger

Jazzdans

Under terminens gång kommer vi bland annat att lära oss ett par koreografier och genom övningar lära oss hur vi utför några utvalda typiska danssteg inom jazz. Bland annat kommer vi gå igenom flera jazzsteg som eventuellt förekommer i koreografin för att få en bättre förståelse för hur vi rör oss inom jazzens stil. Vi kommer att hålla på med övningar där vi lär oss att jobba med rytmik och takt i musiken, jobba med lite improvisation för att få igång vår kropp och rörelsemönster lite grann, och ha lite skön stretch mot slutet av varje lektion för att varva ner. Vi kommer ta hänsyn till vad var och en tycker är kul på lektionerna och anpassa dansens nivå till alla så alla känner sig bekväma och känner att de lär sig något och kan få något ut av lektionen. Genom dessa olika moment och övningarna under kursen kommer vi att jobba med vår kreativitet och framförande inom dans. Vi kommer lära oss hur man kan tänka för att få fram och uttrycka sina känslor genom dansen och generellt bara ha det kul tillsammans när vi dansar.

 

jazzdans, nybörjare 11-15 år: onsdagar kl. 16.30 - 17.30